Este sitio web utiliza galletas o cookies. Si continuas navegando entendemos que aceptas su uso.

SIBE - Sociedad de Etnomusicología

Simposi internacional sobre música coreana: Noves tendències en investigació i interpretació

Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), 2 de novembre 2017

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitza el proper 2 de novembre el Simposi internacional sobre música coreana: Noves tendències en investigació i interpretació, que reunirà a Barcelona a bona part dels investigadors més reconeguts en la recerca sobre música coreana. Els participants presentaran diferents ponències i comunicacions per explicar el resultat de les darreres investigacions.

 

En el simposi es tractaran les diferents característiques de la música tradicional, popular i clàssica de Corea, des de perspectives com ara la transmissió i la reinterpretació de la tradició, la interculturalitat, la interpretació i la composició contemporània, o els espais d’interpretació, etc.

El simposi s'emmarca en el programa de músiques de l'Àsia de l'ESMUC i constitueix el component acadèmic de l’exposició Eolssigu! Els sons de Corea que es podrà visitar al Museu de la Música, del 31 d’octubre al 3 de juny i que ens aproxima als sons i pràctiques musicals coreanes, a través de l’exhibició d’instruments musicals i altres objectes. A més a més, també es preveu la publicació d’un llibre-catàleg, material audiovisual, tallers i un concert inaugural a càrrec d’un grup de setze músics vinguts des de Corea per a l’ocasió.

Aquesta iniciativa acadèmica està organitzada per l'Escola Superior de Música de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona, amb la coordinació del Grup d’investigació en músiques de l’Àsia (GRINMA) i amb la col·laboració de la Jove Associació de Musicologia (JAM).                                       


Programa del simposi                   

Ponències:

  • Prof. Keith Howard (SOAS, University of London). “Local, regional, and global: What makes Korean music special?”.
  • Dr. Kim Hee-sun (National Gugak Center). “Performing History and Imagining the Past: Re-contextualization of Court Ensembles in Contemporary South Korea”.   

Comunicacions:

  • Dr. Sang-Yeon Sung (Universität Wien). “K-Religion? Survival of Contemporary Christian Music in the age of the ‘Korean wave’”.
  • Carmen Noheda (Universidad Complutense de Madrid). “Komungo revisited: Jin Hi Kim’s un-encounter in new Korean music”.
  • Dr. Kim Kyung-hee (National Gugak Center). “The changing progress of Korean traditional performing arts venues”
  • Dr. Hyelim Kim (SOAS, University of London). “Music-making in intercultural ensembles”

 

RECORDATORI:

Data: dijous, 2 de novembre de 2017, de 9 a 18 hores.

Lloc: Sala de cor de l’ESMUC

Entrada: Accés lliure, aforament limitat a la capacitat de la sala.